Succesvolle busrit voor SAM Restauratie-publieksprijs

Op zaterdagochtend 28 september stapten 32 deelnemers in de bus van Stichting Veteraan Autobussen, waardoor de bus meteen vol was. Het was regenachtig weer maar vrijwel iedere keer hadden we geluk en hielden we het droog bij het uitstappen.

Alle deelnemers waren enthousiast en toonden zich onder de indruk van de kwaliteit en originaliteit van de restauraties van de tien genomineerde objecten.

Na afloop kon er – onder het genot van een drankje en een hapje – worden gestemd op de eerste drie voorkeuren per deelnemer.

De eigenaren van de genomineerde tien objecten waren één voor één trots om het gezelschap te ontvangen. De diverse beheerders van genomineerde objecten offerden een deel van hun vrije zaterdag op om naar hun ‘werk’ te gaan om ons te verwelkomen en uitleg te geven over hoe de restauratie tot stand was gekomen. De sfeer was de hele dag opperbest, waarbij iedereen in zijn nopjes leek met deze totaalervaring.

De volgende stap is nu dat de SAM-werkgroep in beraad gaat om een winnaar (en 2 runners-up) aan te wijzen met de uitslag van de publieksjury en het oordeel van de technische commissie. Er komt medio november een prijsuitreiking door wethouder Mark Sandmann. De datum wordt later gecommuniceerd.

De Stichting Apeldoornse Monumenten is trots en verheugd dat de deelnemers van mening waren dat de busrit prima verzorgd was; de hand-out met stembiljet / de broodjes / het water (en meer) in de ‘verrassingstas’, de informatie vooraf en de begeleiding gedurende de dag. ‘Er is ons alleen maar positief commentaar ter ore gekomen’; aldus Josée Hulshof.