SAM-Fotoprijs 2023

SAM heeft dit jaar voor het eerst een fotowedstrijd georganiseerd: SAM-Fotoprijs 2023. (voorheen ‘SAM Foto van  het Jaar’). Fotoprijs. Amateurfotografen konden een fraaie afbeelding maken van een karakteristiek en/of monumentaal pand in Apeldoorn. Deze wedstrijd zal periodiek worden gehouden, samen met de SAM-Restauratieprijs, deze is het voor het best gerestaureerde pand.

Deelnemen kon door het uploaden van de foto voor eind juni. Hierbij een collage van de genomineerden.


Op zaterdag 9 september jl. werd de prijs door wethouder Peter Messerschmidt uitgereikt. Hierbij een foto van de prijsuitreiking.

De winnaar van de eerste prijs is Annette van Huffelen met haar foto van het pand aan de Ugchelseweg 1 van Cargo International. ‘Oud en nieuw verbonden in goede compositie en een zorgvuldig gekozen standpunt’, aldus de jury. De winnaar ontving een ingelijste foto en een oorkonde.

De tweede prijs werd gedeeld door André Kok, met pand Deventerstraat 16. ’Opvallend historisch gebouw met mooie lichtval gefotografeerd’, oordeelde de jury. En door (ook een tweede prijs dus) Wim Hendriksen met zijn foto van het keukengebouw van het Apeldoornsche Bos aan de Zutphensestraat. Jury: ‘Symmetrie in compositie gevangen in gebouw met een geschiedenis’.

Alle foto’s zijn tussen 12 september en 24 september nog te zien in het Stadhuis.

Via deze link zijn alle inzendingen te bekijken.

Word donateur van de SAM Meld u hier aan