Winnaar SAM-Fotoprijs 2023

Stichting Apeldoornse Monumenten (SAM) beloont vanaf dit jaar periodiek een amateurfotograaf met een nieuw ingestelde prijs: SAM-Fotoprijs 2023 (voorheen ‘Foto van het Jaar’). Amateurfotografen konden hieraan deelnemen door zichzelf aan te melden door hun foto voor eind juni te uploaden naar de site.

Op zaterdag 9 september jl. werd de prijs door wethouder Peter Messerschmidt uitgereikt. 

De winnaar van de eerste prijs is Annette van Huffelen met haar foto van het pand aan de Ugchelseweg 1 van Cargo International. ‘Oud en nieuw verbonden in goede compositie en een zorgvuldig gekozen standpunt’, aldus de jury. (zie foto hierboven). De prijs is een grote, ingelijste foto en een oorkonde.

De tweede prijs werd gedeeld door André Kok, met pand Deventerstraat 16. ’Opvallend historisch gebouw met mooie lichtval gefotografeerd’, oordeelde de jury. Hij ontving een oorkonde.

En door (ook een tweede prijs dus) Wim Hendriksen met zijn foto van het keukengebouw van het Apeldoornsche Bos aan de Zutphensestraat. Jury: ‘Symmetrie in compositie gevangen in gebouw met een geschiedenis’. Hij ontving een oorkonde.

Alle foto’s zijn tussen 12 september en 24 september nog te zien in het Stadhuis,

Binnenkort is meer te lezen op https://www.apeldoornsemonumenten.nl/sam-foto-van-het-jaar/