Open Monumentendagen: Levend Erfgoed

In 2023 heeft het thema Levend Erfgoed ons geïnspireerd om een levendig programma samen te stellen van mooie monumenten met oude ambachten die je mag uitproberen: oude brandweerwagens en bussen waar je in mag; archeologische vondsten en oude voorwerpen die je mag aanraken; gerechten erkend als immaterieel erfgoed op diverse menukaarten; troubadours, middeleeuwse muziek, muziekkorpsen en koren op straten en pleinen; en bijzondere parken, tuinen, bomen, dierenrassen.

Voor alle leeftijden en alle voorkeuren is er een aansprekend programma in Apeldoorn, Beekbergen, Hoenderloo, Loenen en Wenum-Wiesel.

In het programmaboekje vind je per deelnemende locatie informatie over wat er te beleven valt. Hier lichten we er een paar locaties uit die nooit eerder deelnamen of die een bijzonder programma hebben. (download het programma door hier op te klikken).

Je komt tijd tekort op 9 en 10 september, ook omdat er op straten, pleinen en in parken muziekuitvoeringen plaatsvinden. Voor actuele tijdstippen van optredens zie de aparte flyer of check www.monumentendagenapeldoorn.nl