Open Huis Politieacademie

De Politieacademie aan de Arnhemseweg hield op 8-april jl. waarschijnlijk voor de laatste keer Open huis. Deze dag werd georganiseerd door een aantal (oud-)medewerkers van de Politieacademie, verenigd in de ‘Vrienden van het Kleinseminarie’.

Zoals bekend verondersteld mag worden, werd het complex van de Politieacademie oorspronkelijk tussen 1932 en 1935 gebouwd als Kleinseminarie naar ontwerp van architect Hardeveld.
Het complex werd in 1971 verkocht aan Rijksgebouwendienst, die het geschikt maakte voor huisvesting van het Landelijk Selectie- en Opleidingscentrum van de Politie. in 2002 kreeg architect Leon Thier van Atelier Pro opdracht om de huidige Politieacademie te ontwerpen. Het meest opvallende deel van dit ontwerp is ongetwijfeld het boogvormige atrium, dat bijzonder goed harmonieert met de bouwstijl van het oorspronkelijke Seminarie.
Op 6 september 2010 werd de Politieacademie officieel geopend door Koningin Beatrix.

De SAM was uitgenodigd om acte de précence te geven tijdens de Open dag. Het was voor de SAM-vertegenwoordigers een grote en zeer aangename verrassing dat de ‘Vrienden van het Kleinseminarie’ hen een cheque overhandigden, ter waarde van maar liefst 250 Euro. Dit was een deel van de opbrengst van het door de Vrienden van het Seminarie in 2016 uitgebrachte boek ‘Van Godsdienaar tot Wetsdienaar’ lanceerden*). (Een ander deel van de opbrengst ging naar stichting KiKa)

De SAM is de ‘Vrienden van het Kleinseminarie’ bijzonder erkentelijk voor deze support van de SAM-activiteiten en wenst de gulle gevers veel succes met het in standhouden van de herinnering aan de oorspronkelijke functie van het complex van de Politieacademie. *) Het boek ‘Van Godsdienaar tot Wetsdienaar’ is nog steeds te bestellen via http://www.klein-seminarie.nl/