Grote drukte bij lezing over architect A.H. Wegerif


Er waren meer dan 150 belangstellenden bij de lezing, boekpresentatie, filmvertoning en tentoonstelling door 
architectuurhistoricus Huub Thomas op maandag 5 november jl. in CODA 

Dr. Ir. Huub Thomas is architectuurhistoricus en houdt zich als architect vooral bezig met de transformatie van waardevolle gebouwen. Geboren en getogen in Apeldoorn is hij van jongs af aan geboeid door het werk van de eveneens in Apeldoorn opgegroeide architect A.H. Wegerif. Deze fascinatie resulteerde in december 2014 in zijn promotie op het proefschrift ‘Architectuur als beschavingsideaal – Het bezield modernisme van A.H. Wegerif’,
dat nu in boekvorm is verschenen en is onder andere verkrijgbaar bij Nawijn & Polak in Apeldoorn.

In het CODA-museum was een tijdelijke tentoonstelling over Henk Wegerif ingericht waar men vooraf en in de pauze een kijkje kon nemen. Ook kon men het boek ‘Architectuur als beschavingsideaal – Het bezield modernisme van A.H. Wegerif’ aanschaffen en auteur Huub Thomas signeerde desgewenst het gekochte exemplaar.

Na de pauze was de vertoning van een 20-minuten-durende film uit 1930 van cineast Jan Teunissen over de bouw van de door architect Henk Wegerif ontworpen Willemspark-flat in Den Haag. Bij het maken van de film was Wegerif ook betrokken. In 2018 werd deze oorspronkelijk ‘stomme’ film voorzien van een geluidsspoor met bijzonder passende muziek van de eigentijdse componist Moritz Eggert.

Een veelzijdige avond die door de aanwezige donateurs, genodigden en de vele andere belangstellenden bijzonder werd gewaardeerd, zoals al in de pauze bleek uit de geanimeerde gesprekken en reacties.


foto: De Duintop in Noordwijk