Bezoek aan bouwput Paleis het Loo

Op zaterdagochtend 25 mei jl. konden SAM-donateurs een heel bijzonder bezoekje aan Paleis Het Loo brengen. Ze konden er, samen met andere genodigden; omwonenden uit de wijken Berg & Bos, De Naald en Het Loo (totaal ruim 500 bezoekers) een kijkje nemen in de immens grote en diepe bouwput op de Bassecour van het paleis.

Om het bovengronds wachten te verzachten werd zelfs koffie en paleisgebak aangeboden.


Een indrukwekkende ‘once in a lifetime’ belevenis, mede dankzij de perfecte organisatie door Paleis Het Loo.  In groepen van tien mochten de (ca 500!) bezoekers afdalen naar de bodem van de bouwput, tot ruim onder het grondwaterniveau.


Eenmaal beneden, werd op diverse plekken uitleg gegeven over de bouwwerkzaamheden. Het was heel bijzonder om te zien hoe delen van het paleis tijdelijk zijn gestut door staalconstructies, zonder dat er ook maar een enkele scheur ontstaat in het ruim 300 jaar oude gebouw.

Als in 2021 het bouwwerk klaar is, zal de Bassecour weer in oude staat worden teruggebracht en zal het paleis ondergronds beschikken over aanzienlijk meer expositieruimte en een entree met allure.