5 november lezing over architect A.H. Wegerif

Lezing ‘Apeldoorn, en verder – A.H. Wegerif na 1925’ door architectuurhistoricus dr. ir. Huub Thomas op maandag 5 november om 19.30 uur  (inloop vanaf 19.00 uur) in CODA (auditorium)

Huub neemt ons in zijn lezing mee in het werk en leven van Henk Wegerif, die in 1925 zijn woonplaats Apeldoorn verruilde voor Wassenaar. De lezing bevat nieuw beeldmateriaal dat nog niet eerder in Apeldoorn is getoond. Ook wordt ingegaan op filmproducties waar Wegerif als filmarchitect bij betrokken was.

Huub Tomas houdt zich vooral bezig met de transformatie van waardevolle gebouwen. Geboren en getogen in Apeldoorn is hij van jongs af aan geboeid door het werk van de eveneens in Apeldoorn opgegroeide architect A.H. Wegerif. Deze fascinatie resulteerde in december 2014 in zijn promotie op een proefschrift dat nu in boekvorm is verschenen.

In de pauze is er gelegenheid de tentoonstelling over het werk en leven van A.H. Wegerif (1888-1963) te bekijken en kunt u het door Huub Thomas geschreven boek aanschaffen en het desgewenst door de schrijver laten signeren. Het boekHet bezield modernisme van A.H. Wegerif, Architectuur als beschavingsideaal’ omvat 576 pagina’s en is tijdens de SAM-lezing verkrijgbaar voor € 49,95.

Na de pauze toont Huub de documentairefilmTorenbouw’ uit 1930 van cineast Jan Teunissen. Deze film over de bouw van Henk Wegerif’s ‘Opus Magnum’, de Willemspark-flat in Den Haag, is in 2018 voorzien van een geluidsspoor met muziek van de componist Moritz Eggert, uitgevoerd door Konstantyn Napolov, slagwerk en Eke Simons, piano.

Bezoekers betalen € 5,- toegang. Voor SAM-donateurs en andere genodigden is deze lezing gratis.
Uw deelname s.v.p. aanmelden via 055 360 0677 of  info@apeldoornsemonumenten.nl


foto: De Duintop in Noordwijk