Open Monumentendagen

Thema 2020; Leermonument

Dit jaar is er op 12 en 13 september een ‘lightversie’ van de Open Monumentendagen. Vanwege coronamaatregelen dient het bezoek aan iedere locatie te worden gereserveerd via site www.monumentendagenapeldoorn.nl. Lees er meer over op pagina 5 van het programmaboekje. Dit is te downloaden via bovengenoemde site en is o.a. gratis af te halen bij CODA, boek- en tijdschriften handelaren en diverse restaurants.

Het Open Monumentendagen 2020 programma bestaat uit een ‘scholenroute’ met scholen en voormalige schoolschoolgebouwen; monumentale panden die in de loop van de tijd dikwijls een andere bestemming  hebben gekregen. Over elk van de 31 panden vindt u er informatie. De route is in feite dus iedere dag van het jaar te fietsen of te voet af te leggen. Van deze route zijn er zeven panden die – alleen dit weekend – hun deuren openen, waaronder twee voormalige schooltjes in Hoog Soeren.

Hoe vaak krijgt u de kans binnen te kijken bij de Wittenborg University of bij de Theologische Universiteit Apeldoorn, dat kan dus ook dit weekend!
Een overzichtelijke plattegrond in het midden van het boekje helpt u op weg En er is meer te zien!

Het programma is dan wel minder uitgebreid, maar er zijn buiten de scholenroute vijf andere leermonumenten waar u wel binnen mag kijken.
Zoals bijvoorbeeld Parc Spelderholt, de villa naast de voormalige Romijn Apotheek waar nu lunchroom Brownies&downieS gevestigd is en het Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch; een leermonument bij uitstek.