14 mei over aankoop en restauratie Beekstraat 22

Op maandag 14 mei 20.00 uur is er een presentatie in Proeflokaal De Vlijt, Vlijtseweg 114 (ketelhuis van de voormalige Zwitsalfabriek).
Vanaf 19.30 uur worden alle potentiële participanten ontvangen met koffie/thee en een consumptiebon voor een heerlijk glas Veluwse Schavuyt of ander drankje.

Het eerste ‘project’ van SAM-stadsherstel is het uit 1887 daterende en thans sterk verwaarloosde pand Beekstraat 22. In dit pand was ooit de bronwaterfabriek van M.K.de Roos gevestigd.

Geïnspireerd door het succes van twee eerdere, vergelijkbare projecten waarbij Jan Brouwers eveneens aan de basis stond; (het in 2010 gerestaureerde pand Mariastraat 2h, bekend als Proeflocaal Het Achterom en Brouwerij De Vlijt, waar het succesvolle Apeldoornse bier Veluwse Schavuyt wordt gebrouwen) wil SAM-stadsherstel na aankoop en restauratie het pand Beekstraat 22 de oude bestemming teruggeven en het deels geschikt te maken voor verkoop van Apeldoorns bronwater onder de merknaam Eau de Loo.

De restauratie van het pand vergt veel geld en daarom doet SAM-stadsherstel een beroep op alle Apeldoorners om deze restauratie financieel te ondersteunen. Dat kan op verschillende manieren: iedereen kan certificaten kopen of aandeelhouder worden, ook bedrijven kunnen sponsor worden.
Tijdens de presentatie op 14 mei a.s. worden de plannen voor de bronwaterfabriek uiteengezet, wordt er toelichting gegeven op de verschillende vormen van financiële participatie en wat u voor uw bijdrage kunt terugverwachten. SAM-stadsherstel hoopt dat velen een intentieverklaring voor participatie zullen invullen.