Uitreiking SAM-Publieksprijs 2015

Uitreiking SAM-Publieksprijs 2015

23-11-2015 SAM

Op 20 november 2015 werd in het ACEC café de eerste SAM-Publieksprijs uitgereikt.

uitreikingprijs20151Na een woord van welkom door de plaatsvervangend voorzitter Hans van de Water nam Jan Cobelens het woord en loodste hij de aanwezigen door de geschiedenis van de tweejaarlijkse SAM-prijs. In 2007 bestond de SAM 10 jaar en is er in 2008, op initiatief van de SAM, een standbeeld Van Kinsbergen geplaatst, naast het Stadscafé. In 2013 heeft de SAM ervoor gezorgd dat de Lichtzuil van Roosmale Nepveu weer een mooie plek kreeg.

Daarna presenteerde Jan Cobelens de acht genomineerde objecten in willekeurige volgorde.
uitreikingprijs29153Na een fietstocht langs deze objecten hebben de deelnemers hun stem uitgebracht en zijn de drie beste uit de (stem)bus gekomen. De beide projectleiders Barbera Visser en Quirine Lensvelt gaven de aanwezigen wat meer informatie over deze drie: De Apotheek, het 10kV transformatiehuis en villa De Halve Maan.

uitreikingprijs20155Toen was het de beurt aan wethouder Nathan Stukker om zich te kwijten van zijn eervolle taak de winnaar bekend te maken. Nadat hij eerst zijn band met het behoud van monumenten wat nader had verklaard, overhandigde hij tenslotte het aan de 1e prijs verbonden fraaie beeldje van Toos Gipman aan de eigenares van Villa De Halve Maan, mevr. Josee Hulshof, die haar trotse bezit liefkozend aanduidt als 'de schone Dame'.
 

uitreikingprijs20156              SAM prijs

De drie prijswinnaars kregen allen een oorkonde, een mooi boeket bloemen en het door de SAM uitgebrachte Apeldoornse Monumenten Kwartetspel.

Na afloop dronken de aanwezigen een gezellig glas met elkaar.

Apeldoorns Kwartetspel

Wegens groot succes van 3 jaar geleden, is er opnieuw een (beperkte) oplage van het Apeldoorns Kwartetspel beschikbaar.
Het is verkrijgbaar bij de SAM en in de CODA-winkel.

De geschiedenis van het Apeldoorns Kwartetspel